blank

Zayıflama sürecinde olanların en az bir kez yaşadığı bir durumdur kilo takılması. Diyetinizi takip etmenize ve sporunuzu yapmanıza rağmen günler hatta haftalar boyunca kilonuz aşağı düşmez. Bunca emek ve sabrın sonunda, bu durum canınızın sıkılmasına ve motivasyonunuzun düşmesine neden olur. Hatta diyeti bırakma aşamasına bile gelebilirsiniz. Panik yapmayın ve bu sürecin normal olduğunu bilin. Unutmayın, hiçbir kilo verilemez değildir. Takılan kilonuzu kıracak tavsiyelerimle, galip çıkacak olan sizsiniz!

 

  • Sudan yardım alın. Sadece su tüketiminizi artırarak bile kilo verebilirsiniz. Normal rutininizin 0.5-1 L daha fazlasının tüketerek, hem bağırsaklarınızın hem metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

 

  • Egzersiz sürenizi artırın. Spor yapmanıza rağmen kilonuz takılı kalmış olabilir. Bunun çözümü, sporunuzu 15-20 dakika daha uzatmak. Böylelikle yağ yakımınızın ve kas kütleninizin artmasına dolayısıyla takılan kilonuzu kırmaya zemin hazırlamış olursunuz.

 

  • Bir yerlerde hata yapıyor olabilirsiniz. Arkadaşınızdan aldığınız birkaç bisküvi, ayaküstü atıştırmalıklar, fark etmeden ağzınıza attığınız kuruyemişler, gün sonunda birike birike, kilo vermenizin önüne geçebilir. Bu nedenle beslenme günlüğü tutun. Yediklerinizi tek tek yazın. Yazmamak için elinizin geri gittiğini fark edeceksiniz.

 

  • Pul biber etkisini deneyin. Pulbiberde bulunan kapsaisin etken maddesinin yağ yakımını destekleyici etkisi vardır. Yemeklerinize, yoğurdunuza pul biber ekleyerek takılan kilonuzun kırılmasına yardımcı olun. 

 

  • Bitki çayını eksik etmeyin. Diyet sürecinde bitki çayları içmek genellikle unutuluyor. Yeşil çayın etken maddesi epigallokateşin-3-gallat ile bel bölgenizdeki yağ yakımınızı hızlandırın. Kilonuzun takıldığı dönemde, 1 kahvaltıdan sonra, 1 akşam yemeğinden sonra olacak şekilde günde 2 fincan yeşil çay tüketin. 

 

Bu 5 tavsiye ile takılan kilonuzun düştüğünü göreceksiniz. Kilo takılmanız hala devam ederse, kan tahlili değerlendirmesi ve size özel hazırlanmış beslenme programları için diyetisyeninizden yardım alın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.